Dilmah – Magia herbaty kryje się w jej naturalnej różnorodności

W herbatach Dilmah znajdują się tylko młode, ręcznie zebrane z krzewu listki dające najsmaczniejszy napar. Tradycyjną metodą produkcji wydobywamy i zachowujemy ich naturalne walory, a odpowiednim opakowaniem zabezpieczamy to, co w herbacie najlepsze, aż do chwili zaparzenia.

 

Magia herbaty kryje się w jej naturalnej różnorodności.

Czarne, czerwone, zielone i białe – wszystkie herbaty Dilmah rosną w rytmie natury. W górach albo nad oceanem, w tropikalnym słońcu lub w strugach deszczu. Czasem zrywane są w chłodne poranki, a czasami w upalne popołudnia. I dlatego jedne mają mocny smak, inne z kolei bardzo lekki. Różnią się też kolorami naparów – brązowymi, pomarańczowymi albo nawet jasnożółtymi.

Herbaty Dilmah to dar natury, który w pełni doceniamy. W odpowiednim momencie zrywamy listki, przetwarzamy je tradycyjnymi, sprawdzonymi sposobami i szczelnie pakujemy, żeby zabezpieczyć to, co w nich najlepsze, aż do chwili zaparzenia.

 

Czasami warto się zatrzymać i znaleźć czas na herbatę

Podobno herbatę pije się, by uciszyć zgiełk świata…
I rzeczywiście kojarzy się ona ze zwolnieniem tempa, odprężeniem. Na przykład Japończycy potrafią godzinami popijać ją w swoim ogrodzie, odrywając się w ten sposób od pędzącej rzeczywistości. Ale żeby poczuć się lepiej, wystarczy czasem kilka minut oddechu – tyle, ile trwa zaparzenie kubka dobrej herbaty.

Herbaty Dilmah należą do świata „slow” – to produkty regionalne, ściśle związane z miejscem, w którym wyrosły liście, oraz z lokalną społecznością zajmującą się uprawą, zrywaniem i przygotowaniem „zielonego złota Cejlonu”.

 

Życie w rytmie natury – to dewiza Merrilla J. Fernando i jego synów

Rodzina Fernando to prawdziwi pasjonaci herbaty – piszą na jej temat książki, wymyślają przepisy kulinarne z jej wykorzystaniem, prowadzą kursy degustacyjne. Przede wszystkim jednak uprawiają herbaciane ogrody i produkują własną herbatę Dilmah. Robią to z szacunkiem dla natury, dzięki czemu jest tak świeża i bogata w smaki.

Merrill, Dilhan i Malik Fernando nie tylko produkują herbatę, ale też wzmacniają więzi pomiędzy człowiekiem i otaczającym go światem. Misją fundacji Dilmah Conservation jest zachowanie rytmu natury – ochrona lokalnej przyrody, której częścią są także krzewy cejlońskiej herbaty.

Do najbardziej popularnych herbat Dilmah należą: herbaty czarne Dilmah Premium, Dilmah Cejlon Gold w charakterystycznych opakowaniach w odcieniu zieleni, herbaty zielone, herbaty Dilmah Aromatyzowane, Dilmah Ziołowe i Dilmah Ziołowe Aromatyzowane. Dilmah umiejętnie łączy nowe trendy na rynku oraz tradycję.

 

SPRAWDŹ TERAZ NASZĄ OFERTĘ OD DILMAH